سندروم گیرافتادگی شانه

۴/۵ - (۴ امتیاز)

سندروم گیرافتادگی شانه

impingement syndrome یا سندروم گیرافتادگی شانه یک بیماری شایع مفصل شانه که سبب درد شانه بویژه در افراد بالغ می شود. اسم دیگر این بیماری شانه شناگران است چون یکی از ورزشهای شایع همراه این بیماری ورزش شنا می باشد. در ورزشهای دیگر از جمله تنیس، بیس بال نیز شایع می باشد.در ادامه این مقاله به علائم ، تشخیص و راه های درمان این بیماری که نیاز به جراحی شانه نباشد هم شرح داده شده است .

 

گروهی از عضلات که سبب چسبیدن استخوان بازو به مفصل شانه می شوند عضلات روتاتورکاف می گویند که از زیر استخوانی به نام آکرومیون رد می شوند.

سندروم گیرافتادگی شانه

سندروم گیرافتادگی شانه

در صورت وجود التهاب در این فضا بویژه با انجام حرکات تکراری و بالای سر ، سندروم گیر کردن ایجاد می شود که بدلیل بورسیت یا التهاب یا آسیب تاندونهای روتاتورکاف می باشد. در حین فعالیتهای بالای سر حجم این فضا کاهش می یابد و تداوم این بیماری ممکن است سبب پارگی تاندون های روتاتورکاف شود.

علایم بیماری سندروم گیرافتادگی شانه

بیشترین علامت آن درد است که در حین بالا بردن دست یا فعالیتهای بالای سر یا بردن دست پشت کمر ایجاد می شود. گاهی از اوقات درد به صورت خفیف و ثابت در بازو احساس می شود. ممکن است درد در قدام شانه باشد که به بازو انتشار می یابد. گاهی درد حین خواب و بویژه شبها ایجاد می شود. ممکن است به صورت ضعف مفصل شانه بروز کند.

علت بیماری شانه شناگران

شایع ترین علت این بیماری بدلیل فعالیتهای تکراری و بالای سر است ولی گاهی از مواقع ، علت خاصی برای آن پیدا نمی شود.

شانه شناگرانچه افرادی بیشتر در ریسک ایجاد این بیماری هستند ؟

همانطور که گفته شد معمولا در فعالیتهای بالای سر ایجاد می شود. از جمله :

  1. در حین ورزشهایی با این فعالیتها رخ می دهد . مثل ورزش شنا، ورزش وزنه برداری ، تنیس، بیس بال و هند بال کبه همین علت این بیماری جزو آسیب های شانه در ورزش هم به شمار می آید .
  2. در حین شغلهایی که نیاز به بلند کردن اجسام و جابجایی آنها یا فعالیتهای بالای سر دارند مثل : کارگران ساختمانی ، نقاشی ساختمان .
  3. بعضی افراد به صورت مادرزادی دارای آکرومیون بدشکل می باشند که سبب کاهش فضای بین استخوان آکرومیون و روتاتور کاف شده و مستعد سندروم گیرکردن و در نهایت پارگی تاندونهای شانه می شوند.

تشخیص بیماری 

مهم ترین راه تشخیص سندروم گیرافتادگی شانه گرفتن شرح حال و انجام معاینات دقیق می باشد. البته جهت بررسی های تکمیلی ممکن است رادیوگرافی ساده و ام آر آی و اقدامات تصویربرداری دیگر و آزمایش های دیگر نیاز باشد.

درمان 

روشهای درمانی متعددی در این بیماری وجود دارد که حتما باید زیر نظر یک فوق تخصص جراح شانه به درمان این بیماری بپردازید که در زیر به چند تای آنها اشاره میکنیم :

مراقبتهای در خانه 

استراحت اندام های فوقانی مهم ترین قسمت این نوع درمان است بهتر است از انجام فعالیتهای ورزشی شدید بویژه حرکات بالای سر و هر حرکتی که سبب درد می شود پرهیز کنند.

این موضوع در مورد ورزشکاران مهم است لازم به ذکر است منظور از استراحت شانه ها ، بی حرکتی کامل و بستن آویز شانه نیست. چون بی حرکتی شانه ها و بستن آن سبب خشکی و ضعف مفصل شانه و تشدید درد می شود. منظور پرهیز از فعالیتهای بالای سر و حرکات تشدید کننده درد است .
در ضمن می توانید در طی چند روز اول که درد شدید تر باشد از روش کمپرس گرم یا سرد به صورت متناوب استفاده کنید.

ورزش های درمان شانه

ورزش های درمان شانه

ورزش های درمان شانه

ورزش های درمان شانه

فیزیوتراپی 

این سندروم عمدتا به روش فیزیوتراپی به خوبی پاسخ می دهد. در این روش درمانی با استفاده از حرکات خاصی سبب تقویت عضلات اطراف شانه و بهبود حرکات و درد شانه می شوند.

درمان دارویی 

استفاده از داروهای مسکن و ضد درد می تواند سبب کاهش درد و بهبود سریع تر علایم بیماران شود.

تزریقهای داخل شانه 

روش های درمانی تزریقی مختلفی وجود دارد . در این روش می توان از تزریقهای مختلفی جهت بهبود علایم بیماران بویژه بیمارانی که به روش های فیزیوتراپی پاسخ نداده اند استفاده کرد. این تزریق ها بهتر است توسط ارتوپد انجام شود.

درمان با جراحی شانه

بیمارانی که ظرف ٣-۶ ماه به درمان فیزیوتراپی و دارویی پاسخ ندهد نیاز به عمل جراحی آرتروسکوپی ( لیزری ) دارند. میزان موفقیت این روش حدود ٩٠ درصد است. در این روش استخوان آکرومیون تراشیده و بورس ملتهب را برمی دارند. این کار سبب افزایش فضای تاندونهای روتاتور کاف می شود.

این جراحی سبب محدودیت حرکتی بیمار پس از جراحی نمی شود و در ضمن عوارض پایینی دارد. بیمار ظرف چند روز پس از جراحی بتدریج حرکات را شروع کرده و معمولا ظرف ٢-۶ هفته بتدریج به حرکات کامل شانه و فعالیتهای معمول برمی گردد.

چنانچه در خصوص شانه شناگران یا همان سندورم گیر کردن سوالی داشتید میتوانید در زیر همین مقاله قسمت نظرات سوال خود را مطرح کنید تا راهنمایی و پاسخ سوال شما در کمترین زمان داده شود .

دکتر امیر سبحانیمشاهده نوشته ها

دکتر امیر سبحانی جراح ارتوپد فوق تخصص جراحی شانه جراحی آرنج ، تعويض مفصل شانه و آرنج ، آسيب های ورزشی ، ناهنجاريهای مادرزادی، شكستگي های شانه و آرنج

۲ نظر

  • سلام آقای دکتر ببخشید شانه من مشکل گیر کردن داره و همه کاری کردم و نتیجه نداد طبق گفته پزشک تنها راه حل عمل هست هر دوستم مشکل داره اگر عمل کنم میتونم به ورزشم که بدنسازی هست برگردم و این که دوباره ورزش رو شروع کنم این بیماری برنمیگرده ؟ و یک سوال دیگه آیا هر دوست رو میتونم با هم عمل کنم ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوبت دهی و مشاوره