جراحی آرتروسکوپی

۴.۶/۵ - (۵ امتیاز)

جراحی آرتروسکوپی

جراحی آرتروسکوپی یکی از روشهای موثر درمانی در عملها و جراحی شانه و آرنج می باشد که امروزه برای بیشتر بیماریهای شانه و آرنج قابل استفاده می باشد. در جراحی باز ممکن است برش بزرگ داده شود و احتمال آسیب عصبی و عروقی ، عفونت ، چسبندگی بافت نرم و خشکی مفصل و دوره نقاهت طولانی تر بیشتر می باشد.

جراحی شانه

جراحی شانه

روش های آرتروسکوپی

در روش آرتروسکوپی با ایجاد برشهای کوچک و با استفاده از دوربین ترمیم پارگی های کپسول ، لبروم و تاندونهای شانه و … قابل انجام است. با توجه به تکنولوژی بالای به کار رفته در روش آرتروسکوپی، هزینه وسایل و تجهیزات بالاتر می شود که بسته به تعداد وسایل مصرفی هزینه ها مختلف می باشد .

این موضوع بسته به معاینه و مدارک تصویربرداری بیمار و شرایط زمینه ای بیمار دارد . همچنین بسته به نوع بیمه ( بیمه تکمیلی و شرایط بیمه تکمیلی و… ) و نوع بیمارستان ( دولتی یا خصوصی ) متفاوت خواهد بود. معمولا هزینه عمل جراحی توسط بیمه های تکمیلی پرداخت می شود ولی هزینه تجهیزات مصرفی بسته به نوع بیمه مختلف است.

آسیب های ورزشی شانه و آرنج

آسیب های شانه و آرنج می تواند بدنبال آسیب های ورزشی یا شغلی ویا بیماری زمینه ای ویا ضربه باشد . بعضی از آسیبها با درمان غیر جراحی مثل مسکن ها، ضد التهابها ، فیزیوتراپی و تزریقهای مختلف قابل درمان باشد و بعضی از آنها نیاز به عمل جراحی خواهند داشت.

از جمله درمانهای اولیه میتوان به کمپرس سرد و بعد از مدتی کمپرس گرم اشاره کرد که معمولا همراه با مسکن های خوراکی یا موضعی ویا تزریقی می باشد . در بعضی موارد تزریقهای مفصلی نیز مفید می باشد که هزینه آن بسته به نوع و محل تزریق و وسایل مصرفی متفاوت خواهد بود.

مواردی که باید به روش جراحی آرتروسکوپی  انجام داد

موارد که به درمانهای غیر جراحی جواب نمی دهند و بعضی از آسیبهای خاص شانه و آرنج به صورت اولیه، نیاز به جراحی خواهند داشت . جراحی های شانه و آرنج به روش آرتروسکوپی ( بسته یا لیزری ) یا باز انجام می شود . هزینه جراحی آرتروسکوپی بالاتر می باشد که البته بسته به نوع بیمه تکمیلی ممکن است ناچیز و یا رایگان شود.

از مزایای روش آرتروسکوپی میزان درد، عفونت، چسبندگی بافت نرم و دوره نقاهت پس ازعمل کمتر و درضمن محل عمل جراحی از نظر زیبایی بهتر می باشد.

جراحی آرتروسکوپی شانه

جراحی آرتروسکوپی شانه معمولا برای دررفتگی های مکرر شانه ، پارگی تاندونهای روتاتور کاف شانه، رسوب کلسیم در تاندونهای شانه ، سندروم گیرکردن ، پارگی های لبروم و کپسول و شانه منجمد کاربرد دارد که بیماران بایستی قبل از عمل جراحی معاینه شده و اقدامات تشخیصی لازم ازجمله عکس ساده ،ام آر آی، سی تی اسکن و نوار عصب و عضله، آزمایشات خون و بسته به شرایط بیمار ممکن است تصویر برداریهای تکمیلی انجام شود.

عمل جراحی آرتروسکوپی

عمل جراحی آرتروسکوپی

در ضمن قبل از جراحی مصرف بعضی از داروهای بیمار مثل آسپرین ، پلاویکس و کلا داروهای ضد لخته با توجه به صلاحدید پزشک تجویز کننده بایستی قطع شود و بعضی از داروها بایستی تعدیل شوند یا تغییر یابند که بر اساس مشاوره های درخواستی مشخص می شود.

اقدامات قبل از عمل جراحی شانه

بیماران بایستی حداقل ٨ ساعت ناشتا باشند و بسته به سن و بیماریهای وی نیاز به آزمایشات و مشاوره های خاص خواهد بود. مدت زمان بستری بیماران معمولا ٢۴ ساعت می باشد هر چند بعضی از بیماران بسته به نظر پزشکان مشاوره دهنده و شرایط زمینه ای بیمار قبل ، حین و پس از جراحی ممکن است مدت زمان بستری افزایش یابد.

پس از جراحی بسته به نوع آسیب بیمار و جراحی انجام شده دستورات لازم مثل بی حرکتی متفاوت است . مثلا بعد از جراحی ترمیم روتاتورکاف شانه بایستی حداقل تا ٣ ماه به صورت فعال شانه عمل شده را بالا نبرند و معمولا تا ۶ هفته آویز گردنی داشته باشند.

اقدامات بعد از عمل جراحی شانه

مسلما پس از ترمیم پارگی روتاتور کاف شانه بدلیل شروع تاخیری حرکات شانه، مقداری خشکی مفصل شانه ایجاد می شود که خود این خشکی سبب درد بیماران و اختلال خواب آنها می شود و این درد بیماران در طی سه ماه اول بیشتر است و ممکن است تا ۶ ماه پس از جراحی ادامه یابد.

بعضی از بیماران بدلیل عدم اعتماد لازم و احساس نگرانی از پارگی مجدد و یا عوارض دیگر اقدام به انجام درمانهای غیر ضروری و گاها ناصحیح می کنند که خود سبب تشدید علایم جسمی و ذهنی بیماران می شود.

اقدامات بعد از عمل جراحی شانه

اقدامات بعد از عمل جراحی شانه

بعد از عمل جراحی شانه

لذا بیماران بایستی صبر و حوصله داشته باشند و دستورات پس از جراحی را به خوبی انجام دهند تا نتیجه مطلوب حاصل شود. موفقیت عمل جراحی حدود ٩٠ درصد می باشد.
موضوع دیگر این است که پس از بهبودی کامل بایستی تا حداقل یک سال پس از عمل، دستورات پس از جراحی را انجام دهند و بسته به شرایط بیمار، آسیب و جراحی انجام شده ممکن است لازم باشد فعالیتهای روزانه خود را تغییر دهند یا اصلاح کنند.
بیماران می توانند پس از بهبودی کافی فعالیتهای اصلاحی را به صورت فیزیوتراپی مکرر یا فعالیتهای مداوم در منزل انجام دهند. بنابراین عدم رعایت دستورات پس از جراحی شانه، احتمال آسیب مجدد را بیشتر خواهد کرد.

دکتر امیر سبحانیمشاهده نوشته ها

دکتر امیر سبحانی جراح ارتوپد فوق تخصص جراحی شانه جراحی آرنج ، تعويض مفصل شانه و آرنج ، آسيب های ورزشی ، ناهنجاريهای مادرزادی، شكستگي های شانه و آرنج

۳ نظر

  • سلام اقای دکتر در جراحی باز شانه ، بهترین حالت خوابیدن چجوری هست؟ و اینکه سه روزه از عمل گذشته و بسیار درد دارم.تا کی این درد انقدر شدیده؟

    • سلام همان طور که در قسمت سوالات متداول ذکر شده مدت درد بیماران حدود ۶ ماه طول می کشد البته درد شدید در طی ٢ هفته اول بیشتر است که بتدریج با شروع حرکات ( که به بیماران آموزش داده می شود ) کاهش می یابد . به همین دلیل مصرف مسکن بویژه ٢ هفته اول توصیه می شود. بهترین حالت خوابیدن حالت طاق باز و در وضعیتی که پشت سر و تنه کمی بالاتر باشد تا بیمار بتواند راحت تر از جای خود بلند شود.

  • سلام اقای دکتر خسته نباشید.بنده حین تمرین متوجه ششدم که قسمت بالای بازوی دست راستم کمی درد گرفتت و صدایی مثل صدای شکستن قلنج شنیدم. فردای انروز مقداری دستم کبود شده بود. احتمال پارگی تاندون هستش؟ و اگه تاندون فقط چند درصد پاره شده باشه میشه بدون جراحی بافت اسیب دیده رو ترمیم کرد و به ورزشم ادامه بدم؟ ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوبت دهی و مشاوره