۴.۵/۵ - (۶۱ امتیاز)

جراحی شانه

درد شانه یکی از مشکلات شایع در ارتوپدی می باشد که می تواند بدلیل مشکلات شانه یا خارج شانه ( از جمله بیماریهای گردن ، بیماریهای داخلی ، جراحی و قلبی ) باشد که معاینه شانه به خوبی و تاحدود زیادی بین آنها افتراق می دهد. البته مطالعات تصویربرداری مثل عکس ساده ، ام آر آی ( MRI ) و … به تایید تشخیص کمک می کند. جراحی شانه به صورت جراحی آرتروسکوپی ( بسته یا لیزری ) و یا باز قابل انجام است.

شانه، یکی از انعطاف پذیر ترین اندام ها در بدن انسان است و این اجازه را به انسان می دهد تا بازوهای خود را به جهت های گوناگون حرکت دهد. در صورتی که شانه های انسان دچار مشکل شود ، جراحی شانه ، یکی از متداول ترین روش هایی است که برای درمان انواع مشکلات شانه مورد استفاده قرار می گیرد. اما معمولا پزشکان به سرعت توصیه نمی کنند که بیمار تحت عمل جراحی قرار گیرد بلکه ابتدا روش هایی غیر از عمل جراحی را بر روی بیمار امتحان می کنند و در صورت عدم نتیجه مطلوب اقدام به عمل جراحی می نمایند. از این رو در این مقاله بیشتر درباره این بیماری و عوارض ناشی از عمل جراحی آن پرداخته ایم.

جراحی شانه

جراحی شانه

عوارض جراحی شانه

عوارض جراحی شانه شامل

  • عفونت
  • آسیب عصبی
  • آسیب عروقی
  • پارگی مجدد تاندون
  • خشکی مفصل شانه
  • عود بیماری

می باشد. در کل موفقیت جراحی های شانه بسته به شرایط بیمار متفاوت بوده ولی معمولا حدود ٩٠ درصد موفقیت آمیز است . یکی از بیماریهای شانه که ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد سندرم گیرکردن ( Impingement ) می باشد که در بیمارانی که با فعالیتهای بالای سر دچار درد می شوند و درد آنها با دارو و فیزیوتراپی ( و سایر روشهای غیر جراحی ) بهبود نمی یابد ، کاربرد دارد.

جراحی کردن شانه چه عوارضی ممکن است داشته باشد؟

همانطور که می دانید هر دارو و عمل جراحی، عوارضی را نیز در پی خواهد داشت که جراحی شانه نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد. از این رو در ادامه چند نمونه از مهمترین عوارض جراحی شانه را بیان کرده ایم:

  • بروز عفونت و قرمزی در اطراف شانه
  • ایجاد درد، حساسیت و سفتی در عضلات شانه
  • در برخی از مواقع ممکن است در روزهای بعد از عمل جراحی دچار تورم و تب شود.
  • بروز خونریزی های غیر طبیعی
  • احساس سوزش و خستگی در دست و شانه

اقدامات پس از جراحی

پس از جراحی انجام فیزیوتراپی جهت جلوگیری شانه پیشنهاد می شود. مشکل شایع دیگر بیماریهای تاندونهای روتاتور کاف هست که در موارد پارگی های کامل و یا پارگی های بالای ۵٠ درصد یا پارگی های مقاوم به فیزیوتراپی ، به خوبی با جراحی قابل درمان می باشند. پس از جراحی برای مدت ۶ هفته آویز گردنی توصیه می شود و بیمار برای مدت ٣ ماه نباید دست عمل شده را به صورت فعال بالا ببرد. البته ممکن است درد شانه تا ۶ ماه پس از جراحی باقی بماند.

بیماری دیگر شانه منجمد یا یخ زده است که بیماری بسیار دردناک و طول کشنده می باشد و حدود ١٨ تا ٢۴ ماه طول می کشد . در این بیماری حرکات شانه در تمام جهات محدود و دردناک بوده و بیمار را از خواب بیدار می کند و عملکرد فرد را مختل می کند. یکی از درمانهای موثر آن جراحی آرتروسکوپی ( لیزری ) است. پس از جراحی انجام حرکات شانه و فیزیوتراپی مکرر پیشنهاد می شود . عوارض جراحی آن شامل شکستگی بازو یا دررفتگی شانه و آسیب عصبی معمولا گذرا هست .

دررفتگی مکرر شانه

بیماری دیگر دررفتگی مکرر شانه می باشد که دررفتگی بیش از دو مرتبه نیاز به جراحی خواهد داشت . پس از جراحی برای مدت ۶ هفته آویز گردنی توصیه می شود و برای مدت ۶ ماه نباید فعالیت ورزشی شدید انجام دهد. یک بیماری دیگر دردناک شانه ، رسوب کلسیم در تاندونهای روتاتورکاف هست که به آن تاندنیت کلسیفیه گفته می شود که یکی از درمانهای آن جراحی می باشد که سبب بهبود سریع درد می شود. یکی از عوارض مهم پس از جراحی ، خشکی مفصل شانه هست که پس از مدت خاصی از جراحی بسته به صلاحدید جراح حرکات شانه و فیزیوتراپی توصیه می شود.

جراحی شانه منجمد

جراحی شانه منجمد

هزینه جراحی شانه

جراحی مشکلات شانه به صورت بسته یا آرتروسکوپی (لیزری ) و باز انجام می شود . در صورتی که بیمار بیمه تکمیلی داشته باشد در عمده بیمارستانها هزینه جراحی رایگان می شود و فقط هزینه وسایل جراحی بایستی پرداخت شود که بسته به تعداد و نوع وسایل متفاوت است. در عمل ترمیم روتاتور کاف ( تاندونهای شانه ) به صورت آرتروسکوپی (بسته یا لیزری ) در بیماران با بیمه تکمیلی تقریبا رایگان یا مبلغ ناچیزی نیاز است و هزینه وسایل جراحی آرتروسکوپی بسته به شدت پارگی و نوع وسایل متغیر است که بعضی از بیمه های تکمیلی نیز هزینه وسایل را نیز متقبل می شوند.

آشنایی با انواع روش های جراحی شانه

به طور کلی جراحی کردن شانه به ۲ روش جراحی آرتروسکوپی و جراحی باز شانه صورت می گیرد.

  • روش جراحی آرتروسکوپی:   

    در این روش عمل جراحی شانه پزشک ارتوپد، یک دستگاه بسیار نازک که شبیه به مداد است را با برش هایی کوچک در سطح شانه به داخل آن فرو می برد تا بتواند به کمک لنزها و دوربین های تعبیه شده بر روی آن مفصل های داخل شانه را ببیند. لنزهایی که به کمک این دستگاه نازک وارد شانه بیمار شده است تصاویر را بر روی مانیتوری که روبروی پزشک قرار دارد، منتقل می کند و پزشک به کمک آن می تواند خیلی راحت مشکل بیمار را تشخیص دهد. این روش عمل جراحی به صورت سرپایی انجام می شود و کمترین میزان ممکن عوارض جانبی را دارد.

  • جراحی باز شانه: 

  • روش دیگری که برای جراحی شانه مورد استفاده قرار می گیرد، جراحی باز است. این روش جراحی ممکن است برای تعدادی از بیماران لازم و ضروری باشد و تشخیص بیماری آنها به کمک روش آرتروسکوپی امکان پذیر نباشد. روش جراحی باز در بسیاری از مواقع نتایج مطلوب تر و بهتری را برجای می گذارد. در این روش، در شانه بیمار برش های کوچکی به اندازه چند اینچ ایجاد می شود و جراح به کمک آکرومیون استخوان را حذف می کند. روش جراحی باز برای درمان پارگی های بزرگ و یا انتقال تاندون در مقایسه با روش جراحی آرتروسکوپی روش بهتر و کارآمدتری می باشد.
جراحی شانه

جراحی شانه

عمل باز جراحی

در عمل باز ترمیم روتاتورکاف معمولا فقط هزینه جراحی پرداخت می شود و نیازی به وسیله خاصی نیست و لذا نیازی به پرداخت هزینه وسیله جراحی نمی باشد. نتایج طولانی مدت هر دو روش تقریبا مشابه است هرچند ریسک عوارضی مثل عفونت ، خشکی مفصل شانه و آسیب عصبی و دوره دردناک طولانی تر پس از جراحی ، در روش باز بیشتر است.
در مورد دررفتگی مکرر شانه ، در صورت عدم نقص استخوانی ، ترجیحا روش آرتروسکوپی انتخابی می باشد و نتیجه درمان آرتروسکوپی ( لیزری) مناسب و حدود ٩٠درصد می باشد. در این مورد معمولا روش باز پیشنهاد نمی شود . هزینه وسایل آرتروسکوپی بسته به میزان آسیب و نوع وسایل متفاوت است . در موارد خاصی که بدلیل نقص استخوانی روش باز انجام می شود هزینه وسایل جزیی می باشد.

در مورد تاندنیت کلسیفیه روش جراحی معمولا به صورت آرتروسکوپی ( بسته یا لیزری )انجام می شود . که هزینه جراحی توسط بیمه تکمیلی پرداخت می شود ولی هزینه وسایل آرتروسکوپی بسته به تعداد و نوع وسایل مصرفی متغیر است .

 عمل جراحی شانه منجمد یا یخ زده

در مورد عمل جراحی شانه منجمد یا یخ زده روش انتخابی جراحی ، روش آرتروسکوپی یا لیزری است که هزینه جراحی توسط بیمه تکمیلی پرداخت می شود و معمولا هزینه وسایل مصرفی مختصر می باشد.
در مورد شکستگی های کتف، شانه ، بازو و آرنج هزینه جراحی توسط بیمه تکمیلی پرداخت می شود و هزینه وسایل بسته به نوع و تعداد وسایل متغیر می باشد که ممکن است آنهم توسط بیمه تکمیلی پرداخت شود.
در مورد تعویض مفصل شانه و آرنج هزینه جراحی نیز توسط بیمه تکمیلی پرداخت می شود و بیمار بسته به نوع بیمه تکمیلی ، ممکن استه فقط هزینه پروتز را کامل یا به صورت نسبی پرداخت کند و یا کاملا بدون هزینه می شود.

عوارض جراحی شانه

عوارض جراحی شانه

چگونگی جلوگیری از بروز مشکلات بعد از عمل شانه

معمولا پزشکان به بیمارانی که تحت جراحی شانه قرار می گیرند، انجام برخی از تمرینات ورزشی را توصیه می کنند. از این رو برای اینکه بتوانید از مشکلات و عوارض ناشی از عمل شانه جلوگیری نمایید، بهتر است برنامه های ورزشی تجویز شده توسط پزشک خود را به طور منظم و روزانه انجام دهید. تاکنون تجربه نشان داده است، بیمارانی که برنامه های ورزشی خود را به صورت مستمر انجام می دهند زودتر از سایر بیماران بهبود می یابند و نتایج مطلوب تری را دریافت می کنند.

جهت طرح سوالات خود با دکتر امیر سبحانی میتوانید از قسمت تماس با ما سایت یا دز دیدگاه های زیر صفحه اقدام نمایید .

 

دکتر امیر سبحانیمشاهده نوشته ها

دکتر امیر سبحانی جراح ارتوپد فوق تخصص جراحی شانه جراحی آرنج ، تعويض مفصل شانه و آرنج ، آسيب های ورزشی ، ناهنجاريهای مادرزادی، شكستگي های شانه و آرنج

۲۸ نظر

  • سلام دکتر من دررفتگی مکرر کتف دارم حدودا ده بار طی سه سال کتفم در رفت
    الان میخوام عملش کنم بیمه تامین اجتماعی هم دارم به نظرتون هزینش چقدر میشه؟یه چیزی حدودی بگین چون خیلی برام مهمه

  • با عرض سلام
    از شما برای همسرم راهنمایی میخواستم. ما مقیم اروپا هستیم. همسرم ۲ سال پیش در پی شانه درد طولانی عمل شانه داشت که مقداری از التهابات و بخشی از استخوان ترقوه را تراشیدن. بعد از عمل تا حالا که ۲ سال گذشته همچنان درد بسیار و متفاوت با قبل از عمل دارد. بعد از معاینات متفاوت دکتر جراح گفته که می‌خواهد با عمل جدید مابقی التهاب را بترشاد و سر عظله جلو بازو را قطع کند چون این سر عظله هست که تحت فشار است و می‌گوید که سر عظله را بجایی وصل نمی‌کند چون مشکل زا است و باید رها شود.
    آیا شما با این نوع عمل آشنایی دارید و به بنظر این شما این کار درست هست؟؟؟؟؟؟؟؟
    با تشکر زیاد از توجه و پاسخ شما.

  • سلام من پنج ماه پیش شانم در رفتگی شدید داشت و خودم جا انداختمش..تو این پنج ماه بالای شش بار که در رفتگی مکرر دارم از عمل جراحی هم میترسم و هنوز دکتر نرفتم

  • سلام آقای دکتر وقت بخیر
    من از لحاظ رشد قدی قد مناسبی دارم ولی رشد استخوان شانه و عرض شانه هام کمه ولی مدتها با این حرف که شاید ژنتیکی باشه بیخیال این قضیه شده بودم ولی تازگی ها متوجه شدم که طول شانه چپم از راست کوتاه تره و استخوان ترقوه در سمت چپ در محل اتصال به شانه نزدیک تره به گردن تا ترقه سمت راست و کلا سمت چپ بدنم از لحاظ عضله ای هم کمتره نه خیلی قابل دیدن ولی هست و بیضه سمت چپم هم واریکوسل داره به پیشنهاد دکتری ورزش کردم تا تقویت بشه ولی بدتر شد و از اون موقع انگار استخوان کتف سمت چپ از غضروف در اومده چون وقتی شانه سمت چپ رو میدام بالا یه صدایی میده و ناحیه خار استخوان کتف در سمت چپ عضله خیلی کمی نسبت به راست در اطرافش هست و وقتی هم دراز میکشم حس میکنم کتف سمت چپم بیرون تر از راسته و وقتی زیاد میشینم درد میکنه مگر تا زمانی که دراز بکشم
    الان من نمیدونم مشکل از کجاست و باید چیکار کنم
    ممنون میشم راهنماییم کنین در ضمن بیست سالمه و پسر هستم

    • با سلام خدمت اقای دکتر. بنده ۱۰ سال پیش در حین مسابقه والیبال دچار درد فراوان در ناحیه جلو شانه شدم بطوری که حتی نمیتونستمذبه لیوان اب بلند کنم. تو ام ار ای التهاب تاندون نوشته بود. الان هم بهد این مدت هنوز هم کوچکترین حرکت و اسبک زدن سریع درد میگیره و از داخلش صدا هم میاد. ورزش و کنار گذلشتم و مدتی هم بدنسازی برای تقدیت عصله رفتم ولی فایده نداشته. ورزش نکنم خوبه ولی با کمترین ضربه دوباره درد میکته. شما چی دستور میفرمایید؟

  • سلام من عمل ارتزوسکوپی شانه راست انجام دادم هنوز بعدا۱۸ماه بعدازانجام کمی فعالیت شانه ام به شدت درد میکندوبه طوری احساس میکنم خالی میکند مشکل از کجا بایدپین هارو دربیاورم لطفا دلیل این درد را بفرماید

  • سلام آقای دکتر من جوانی ۲۶ساله که فعالیت ورزشی دارم پس درد شانه به دکتر مراجعه کردم و دکتر پس از مشاهده سریعا گفتن که باید جراحی بشه
    و این هم جواب mriهست که به دکتر نشان دادم

    MRI of right shoulder joint
    Low grade bursal side partial tear of supraspinatus tendon is seen.
    Other rotator cuff tendon are intact.
    Type II acromion.
    Dr.khaje hasani
    واقعاً به جراحی نیاز داره ؟
    ممنون میشم که منو راهنمایی کنین

  • با عرض سلام کتف سمت راستم به خاطر فعالیت در ورزش کشتی ۵ بار دچار در رفتگی شده است و پس از ام ار ای نیاز به عمل جراحی دارد از عمل جراحی و انجامش مشکلی ندارم ولی لرخی ها میگن که عمل باعث درد میشه و نمیتونی فعالیعت ها را انجام بدین ایا این واقعیت دارد
    با تشکر

  • سلام خسته نباشید…من تا به حال سه بار در رفتگی کتف داشتم دکتر متخصص هم گفته باید عمل کنم…الان در حین خدمت سربازی هستم خواستم بدونم میشه از طریق بیمه سربازی کتفمو عمل کنم؟؟؟

  • سلام و عرض ادب
    با احترام بنده در سال ۶۷ بر اثر انفجار خمپاره و اثابت ترکش ، کتفم آسیب دید و پنج سال بعد بعلت درد شدید عمل جراحی داشتم و دردم که کم نشد بیشتر هم شد چندین مرتبه تا به حال مراجعه کردم برای خارج نمودن ترکش اما بعلت جای بد قرار گرفتن ترکش امکانش نیست اما سال گذشته یکی از پزشکان نظرش به تراشیدن استخوان و خارج نمودن ترکش بود اما نظر پزشک دیگر اینه که استخوان تراشیده شده نازک و شکننده می شود و احتمال شکستگی بعد از عمل وجود دارد .مزاحم شدم ببینم نظر حضرتعالی چیست آیا تن به این عمل بدهم یا خیر.

  • با عرض سلام من در رفتکی مکرر کتف سمت راست داشتم عمل آرتوسکوپی انجام دادم و راضی هستم به خاطر اینکه ورزش بدنسازی انجام میدم شانه ای که عمل کردم عضلات جلو سرشانه ام خالی شده خواستم بدونم چرا و چه راهکاری برای حل مشکلم هست

  • با سلام خدمت دکتر۵۴ سال هستم از چند ماه پیش مشکل شانه سمت راست را پیدا کردم و لان نمی توانم دستم را کاملا بالا بیارم به دکتر مراجعه کردم و ام آر ای گرفتم در ام آر ای نوشته شده است که پارگی تاندون ندارم و ۱۰ جلسه فیزوتراپی رفتم کمی بهتر شدم یک دکتر بمن گفت که مشل شما چسبندگی شانه میباشد باید تزریق کنی چند جسله و همزمان فیزیوتراپی هم بکنی
    دکتر دیگر گفت که باید حدود ۳۰ الی ۴۰ جلسه فیزوتراپی بروید من نتیجه ام آرای را برایتان مینویسم فقط اون قسمت هایی که ایراد دارد
    ۱- glenoid labrum:mucoid degeneration of superior labrum
    ۲-bonesw adn marrow: type II acromion with 5mm acromiohumeral distance , small humeral head posterior subcortical cysts
    ۳-Acromioclavicular Joint:mild degenerative changes
    ۴-joint capsule:thickening of axillary pouch(role out adhesive capsulitis)
    ممنون میشوم راهنمایی کنید که من چه کار باید بکنم
    با تشکر از لطفا شما دکتر گرامی

  • سلام روز بخیر

    من بیماری ام اس دارم و سال ها قبل از تشخیص بیماری درد مزمن شانه راست رو داشتم به سمت گردن و پست کتف. بعد از تشخیص بیماری ام اس و قرار گرفتن در پروسه درمان درد شانه حدود ۹۰درصد از بین رفت ولی تغییر ظاهری حالت شانه و متایل شدنش به سمت داخل بدن از بین نرفت. آیا ممکنه این حالت اصلا ربطی به ام اس داشته باشه یا خیر؟؟ و اینکه با جراحی یا روش های دیگه امکان اصلاح حالت ظاهری شانه هست؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوبت دهی و مشاوره